maandag 17 oktober 2011

Verbod: Galaxy S vs iPhone 4s

Met de komst van de nieuwe iPhone, versie 4s, heeft Samsung diverse rechtszaken aan gespannen in onder andere Frankrijk en Italië. Op 5 oktober, één dag na de lancering van de iPhone werd Apple aangeklaagd dat ze inbreuk hebben gepleegd op de patenten van Samsung.
Maandag 17 oktober 2011 liet de directie van Samsung in een verklaring weten dat de rechtszaken inmiddels uitgebreid zijn naar Australië en Japan.
Deze rechtszaken vormen weer een nieuw hoofdstuk in het juridische logboek van de twee bedrijven. Maanden geleden begon Apple al met rechtszaken vanwege het uiterlijk van de Galaxy Tab en Galaxy S. De toestellen zouden veel te veel lijken op de iPad en iPhone.
Verder is de Galaxy Tab In Australië en Duitsland verboden. In Duitsland omdat de tablet te veel op de iPad lijkt, in Australië vanwege patentschending.

Nadat de Galaxy S, S II en Ace van Samsung in Nederland verboden werden, moet het bedrijf deze rechtszaak toch eens winnen. Een geschiedenis van aanhoudende rechtszaken is natuurlijk niet zo’n leuk aanzien als telefoonfabricant.

Madame Damoiseaux

Geen opmerkingen:

Een reactie posten